Szájhigiénés kezelés

Előzzük meg a fogágybetegséget és óvjuk meg fogainkat! A fogínygyulladás, fogínysorvadás a fogak elvesztéséhez vezethet...

Szajhigienes

Gyermekfogászat

Barázdazárás, tejfogtömés...

gyermekfog

Diagnosztika, MPK/EAV vizsgálat

Panorámaröntgen, fogteszt, anyagteszt, biológiai fogászat...

diag

Esztétikai fogászat

Az egészséges és szép mosolyért! Fogszínű tömések, csiszolásmentes pótlások, direkt héj, fogak közti rések zárása, mosolytervezés...

esztetikaifogaszat

Fogszabályozás

Láthatatlan fogszabályzó készülékek....

fogszab

Góckutatás

Teljes szervezetre kiterjedő diagnosztika...

gockutatas

Fogpótlások, koronák, hidak

Természetes esztétika, tartósság és kényelmes rágás! Fémmentes pótlás, csiszolás nélküli hidak, cirkon korona, fémkerámia korona...

fogpotlas

Szájsebészet

Foghúzás, implatálás...

szajseb

Amalgám kivezetés

Az amalgám több betegséget is okozhat! A terhelés kiveszetése, megszűntetése...

amalgam

Konzerváló fogászat

Őrizzük meg az ép fogakat! Tömések, betétek (inlayek és onlayek), fájdalommmentes gyökérkezelések, barázdazárás...

konzervalofog

Implantátum

Fogbeültetés, mintha az saját fog lenne...

implant

Profi orvosi fogfehérítés

Tisztítás, fogkő eltávolítás, kímélő és hatékony fogfehérítés...

fogfeherites

INGYENES ELSŐ KONZULTÁCIÓ ÉS KEZELÉSI TERV

szajhigiSzájhigiénés kezelés

Sajnos ma Magyarországon a lakosság 90%-ának kisebb-nagyobb mértékű fogágybetegsége van. Legtöbben csak elmegyünk mellette, természetesnek vesszük, ha vérzik az ínyünk fogmosás közben, ráfogjuk a fogkefére vagy a rossz fogmosási technikára, pedig nem mindig ez az igazság.
Ha ínye fogmosás, fogselyem használatakor  ill. súlyosabb esetben spontán vérzik, érintésre érzékeny, sötétebb színű, feszült, láthatóan gyulladt vagy ha fogai érzékenyebbek, fájdalmasabbak mozgathatóvá válnak,elvándorolnak, ha a lehelete egyre kellemetlenebb szagú, hiába mos fogat akár naponta többször is, akkor ha Ön ezek közül bármelyiket is tapasztalja, akkor nagy valószínűséggel beteg az ínye, kezdődő vagy előrehaladott fogágybetegsége van!

Kérje bátran ínygyulladásra, fogágybetegségre specializált fogorvos és dentálhigiénikus kollégáink segítségét!

Klinikánkon a szájhigiénés komplex kezelés ultrahangos fogkő-eltávolítás ill. azt követő fogfelszínek polírozása jelenti.

Nagy hangsúlyt fektetünk arra,hogy pácienseinket megismertessük a helyes szájápolási technikákkal, eszközökkel.

esztetikaifogaszatEsztétikai fogászat

Célunk, hogy mosolya szép, önbizalommal teli, megnyerő és harmónikus legyen. Napjainkban a páciensek egyre igényesebbek a fogaik szépségére,ez indította el a fogászat új ágának elterjedését az esztétikai fogászatot. Restaurációk során fogszínű töméseket készítünk speciális anyagok és technikák felhasználásával.

A direkt héj a fog orcai oldalára speciális tömőanyagból felhordott vékony réteg. Ezzel az eljárással a fogak formáját,állását, színét tudjuk korrigálni pl: fogközi rések zárása,elszíneződött fogak. Nagy előnye, hogy azonnal, egy ülésben elvégezhető. Sok esetben elkerülhető az ép foganyag feláldozása, koronák készítése.

Indirekt héj a héjjak azon formája, mikor nem a fogorvos hanem a fogtechnikus készíti lenyomat alapján kerámiából.

fogpotlasKoronák, hidak, csiszolás nélküli pótlások

Koronák
Fogpótlások különböző típusai léteznek. Egyik leggyakoribb a korona.  A korona védelmet jelent, a gyökér kezelt vagy túlzottan destruált  fogak, esetében, ugyanakkor elfedi az elszíneződéseket,normálistól eltérő formákat,sok esetben csak esztétikai okok miatt alkalmazzuk.

Hidak
Bizonyos esetekben szükségessé válhat híd készítése is, amellyel a foghiányokat is pótolni tudjuk. Anyagát tekintve megkülönböztetünk fém mentes és fém alapú pótlásokat. Rendelőnkben  minden esetben elvégezzük a MPK/EAV szerinti anyagtesztet, hogy ne kerüljön energetikai blokk a szervezetbe.

Fogpótlás csiszolás nélkül
A hiányt határoló fogakba egymással szemben töméshez alkalmas üreget alakítunk ki,amibe a fogtechnikus által elkészített betétekkel elhorgonyzott hidat ragasztjuk. Az eljárás nagy előnye, hogy a hiány melletti fogakat nem kell lecsiszolni, ez által rövidebb idő alatt készül el.

konzervalofogKonzerváló fogászat

Fogrestauráció
Sok esetben pácienseink azzal a kérdéssel fordulnak hozzánk,hogy régi amalgám töméseiket cseréljük ki. Ezzel a probléma még nincs tökéletesen megoldva, hiszen az évek alatt a szervezetében lerakódott mérgező anyag nem fog magától eltűnni onnan. Homeopátiás készítményekkel támogatjuk kezeléseinket melyeknek használatával egy életre megszabadulhat az amalgám fogtömés által a szervezetébe jutott mérgektől.

A restauráció történhet fogszínű tömőanyaggal.  Amennyiben az amalgám tömés túl nagy kiterjedésű volt,akkor a megmaradt fog védelme céljából betét (inlay/onlay) készítését javasoljuk.

gyermekfogGyerekfogászat

Orvosaink azt tartják szem előtt, hogy a legkisebbeknek az első fogászati kezelés élmény legyen, ezért kiemelkedő figyelemmel és türelemmel kezeljük őket.

fogszabFogszabályzás

Aki fogszabályozásra szánja el magát, elsősorban az esztétikum miatt szeretne fogain változtatni, azonban érdemes tisztában lenni azzal, hogy a rendezetlen fogsor akár veszélyeket is rejthet magában. Ezért érdemes minél fiatalabb korban elvégezni.

A fogszabályzóknak rengeteg fajtájuk van, amelyek két nagy csoportra oszthatók: kivehető és rögzített készülékek.

A fogszabályozást minden esetben teljes körű fogászati felmérés, a fogak tisztítása,rossz fogak ellátása kell, hogy megelőzze. Rendelőnk tapasztalattal és felkészült fogszabályzó szakorvos kollégája végzi ezen szükséges kezeléseket.

szajsebSzájsebészet

Bár elvünk a fogak megtartása,sajnos ez nem minden esetben lehetséges,ilyenkor a fogak eltávolítására van szükség. A hiányzó fog pótlása történhet beültetéssel (implantáció). Rendelőnk tapasztalattal és felkészült szájsebész kollégája végzi ezen szükséges beavatkozásokat.

implantImplantáció

Szájsebésszel történt konzultáció után végzett műtét,mely során a hiányzó fog helyére a csontba műgyökeret ültetünk be. Az eljárás fájdalom mentes,rövid ideig tart, és nem jár a szomszédos fogak anyagveszteségével. Műtét előtt minden esetben elvégezzük a MPK/EAV szerinti anyagtesztet, hogy ne kerüljön energetikai blokk a szervezetbe.

fogfeheritesFogfehérítés

Esztétikailag nagyon zavaró lehet a fogazat látható régiójába eső szürkésen, vörösesen,sárgásan elszíneződött fog.Az elhalt fogakat gyökérkezelése után,amennyiben szükséges fehérítési eljárásnak vethetjük alá,mely a fog belsejéből kiindulva próbálja megszüntetni a nem kívánt sötétebb színt. Az eljárás során több árnyalatnyit is világosodhat a fogszín, attól függően, hogy a fogban található festékanyagok mennyire nagy mennyiségben vannak jelen, illetve mennyire erős elszíneződést okoztak.